Σπανακόρυζο

21 Mar

Σήμερα είχα σκοπό να φτιάξω ρεβιθοκεφτέδες, αφού έχω μουλιάσει και ρεβίθια, αλλά από το πρωί είχα μια φοβερή επιθυμία να φάω σπανακόρυζο! Ίσως επειδή έχω να φάω από πέρσι, ίσως επειδή μ’ αρέσει πολύ το σπανάκι, ίσως επειδή μπήκε για τα καλά η άνοιξη κι είναι πολύ ανοιξιάτικο φαγητό.. Δεν ξέρω, αλλά λατρεύω το σπανακόρυζο, ειδικά με λεμονάκι..μμμ

500 gr φρέσκο σπανάκι

1 πράσο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μικρό κρεμμύδι

½ ματσάκι άνηθος
(2 χούφτες ψιλοκομμένος)

½ κούπα ρύζι

1-2 καρότα

δυόσμος

1 κ.σ. τοματοπελτές

λάδι, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε ροδέλες, λίγο φρέσκο δυόσμο κι αλάτι.

Αφού όλη αυτή η διαδικασία μας πάρει ένα 10′, προσθέτουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μετά από μερικά λεπτά το σπανάκι θα έχει μαραθεί, οπότε ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον πελτέ.

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και προσθέτουμε το ρύζι μαζί με 1-2 κούπες νερό.

Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε χαμηλή-φωτιά για περίπου 10′, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και πιει το ζουμί.

Σβήνουμε και σερβίρουμε.

Με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και λεμόνι.

Καλή όρεξη!

2 Responses to “Σπανακόρυζο”

  1. elsa 1 21 March at 23:01 #

    Μιαμ! Το σπανακόρυζο είναι το αγαπημένο μου φαγητό!
    (στην ίδια θέση με τα ρεβίθια, φυσικά)

    • 365vegandays 1 22 March at 10:09 #

      Ήμουν σίγουρη ότι θα σ’ αρέσει!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: