Ανακάλυψα αυτή τη συνταγή σήμερα κατά τύχη, κι έχω πολλή χαρά!
Βγήκε τέλεια!
9-12 λαζάνια
Για την γέμιση:
~400 gr σπανάκι
1 πράσο
1 κρεμμύδι
λίγο σχοινόπρασο ξερό
λάδι, αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Για την κρέμα:
2 κούπες γάλα σόγιας
1 κούπα βρασμένα φασόλια άσπρα
¼ κούπας διατροφική μαγιά
½ κ.γ. αλάτι
½ μικρό κρεμμύδι
½ κούπα αλεύρι
μπόλικο μοσχοκάρυδο
μερικές πρέζες κουρκουμά, πάπρικα και κάρυ
→ First of all, θα χρειαστούμε ένα μεσαίου μεγέθους πυράντοχο σκεύος, όπου θα κάνουμε τρεις στρώσεις από λαζάνια (υπολογίστε 3 ή 4 λαζάνια ανά στρώση).
Κάνουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της κρέμας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
Κάνουμε τη γέμιση: σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το πράσο σε ροδέλες, το αλατοπίπερο, το σχοινόπρασο και μετά από μερικά λεπτά το σπανάκι (πλυμένο, στραγγισμένο και κομμένο) κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις το σπανάκι αρχίσει να μαραίνεται και να χάνει σε όγκο, σβήνουμε τη φωτιά.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με το σπανάκι στο μπλέντερ μαζί με τη μισή κρέμα και χτυπάμε μερικές φορές ώστε να γίνει ένα αφράτο κι ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζουμε στο πυρέξ: 1 στρώση λαζάνια-μισή γέμιση σπανάκι-λαζάνια-την άλλη μισή γέμιση σπανάκι-λαζάνια-την υπόλοιπη κρέμα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30′, στους 180°C.
Καλή επιτυχία!
any comments??