Κρακεράκια αμυγδάλου

28 Mar

Αν φτιάξουμε γάλα αμυγδάλου θα μας περισσέψει κάμποσος πολτός από τα τριμμένα και σουρωμένα αμύγδαλα.Τι μπορούμε να κάνουμε με αυτόν τον πολτό;
Ιδέα νούμερο 1: κρακεράκια

1¾ κούπας αλεύρι ολικής

1 κούπα πολτός αμυγδάλου

½ κούπα νερό

1 κ.γ. baking powder

3 κ.σ. σουσάμι

2 κ.σ. λιναρόσπορος τριμμένος

2 κ.σ. λάδι

½ κ.γ. αλάτι

¼-½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα

πιπέρι φρέσκο

προαιρετικά: χοντρό αλάτι για πασπάλισμα

→ Εκτέλεση πανεύκολη:
τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε μια ομοιογενή μπάλα,
απλώνουμε με πλάστη σε ταψί με λαδόκολλα,
χαράζουμε τη ζύμη με τροχό κοπής σε σχήμα κράκερ:)
και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20′.

Καλή επιτυχία!

5 Responses to “Κρακεράκια αμυγδάλου”

  1. VeganMama 1 28 March at 20:15 #

    Καλησπέρα,
    Η πρώτη συνταγή που εμφανίστηκε είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά όπου χρησιμοποείται ο πολτός που μένει από το γάλα αμυγδάλου για κράκερς είναι από το σάιτ μου τον σεπτεμβριο του 2010 – και είμαι πολύ περήφανη γι αυτό🙂

    Καλό είναι να αναφέρεις αυτή την πληροφορία. Το λινκ είναι

    http://veganmamagr.blogspot.com/2010/09/almond-milk-and-almond-pulp-crackers.html?m=0

    Καλή συνέχεια στο τεράστιο έργο που ξεκίνησες

    VeganMama

    • Vegan Lou 1 28 March at 21:10 #

      Γεμίσαμε πνευματικές ιδιοκτησίες… ακόμα και στα κρακεράκια. Λες και έχει καμιά σημασία ποια είναι πρώτη και ποια δεύτερη.

    • 365vegandays 1 28 March at 21:17 #

      Ευχαριστώ για τις ευχές, να ‘σαι καλά.
      Την έχω υπόψη μου την συνταγή σου, αλλά μιας και δεν χρησιμοποίησα αυτή, αλλά έκανα μια δική μου βερσιόν, δε βρήκα ιδιαίτερο λόγο να δώσω λινκ. Εξάλλου υπάρχουν πολλές παρόμοιες συνταγές στο ίντερνετ, και όχι απαραίτητα βίγκαν. Σίγουρα, όποιος φτιάχνει τακτικά γάλα αμυγδάλου έχει επινοήσει πολλούς τρόπους να χρησιμοποιήσει τον πολτό.
      Πως μπορούμε να ξέρουμε ποιος είχε πρώτος την ιδέα? Εγώ πάντως δε μπορώ να το ξέρω, ούτε και το βρίσκω απαραίτητο εκ μέρους μου να αναφερθώ σε αυτή την πληροφορία. Σίγουρα η ιδέα είναι πολύ καλή και νόστιμη όμως!
      Αφού είσαι περήφανη, καλά κάνεις και το αναφέρεις, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, σίγουρα δε σκοπεύω να σβήσω κάποιο σχόλιο!

      • Johnny_volta 1 28 March at 22:17 #

        Actually this recipie is from my Grandmother from Switzerland and i think she should be mentioned too! And also the inventor of the Almond Pulp: Lord Almondpulp.

  2. Elina 1 7 February at 12:43 #

    Πολυ χαίρομαι γι αυτη τη συνταγη γιατι φτιαχνω γαλα αμυγδάλου κάθε δυο-τρεις μέρες και πολυ στενοχωριέμαι που πετάω ολα αυτά τα αμύγδαλα!!!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: