Βρήκα μικρές μπάμιες και παρόλο που ήταν κατεψυγμένες τις λιγουρεύτηκα πολύ. Τις άφησα στο ψυγείο να ξεπαγώσουν και τις μαγείρεψα την επόμενη, με έναν διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο, δηλαδή χωρίς σάλτσα τομάτας.
Η συνταγή αυτή ενδείκνυται για όσες αντιπαθούν την “κόλλα” που βγάζουν συνήθως οι βραστές μπάμιες. Με το τηγάνισμα οι μπάμιες δεν ανοίγουν, ειδικά αν είναι μικρές (baby-μπάμια) 🙂
½ κιλό μπάμιες
½ κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
μπόλικη μυρωδάτη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
→ Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει λίγο λάδι σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τις μπάμιες (ξεπαγωμένες), αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά από μερικά λεπτά προσθέτουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Οι μπάμιες θα είναι έτοιμες όταν θα έχουν μαλακώσει αρκετά (περίπου 10′).
Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, λίγη ακόμα ρίγανη και το χυμό από το μισό λεμόνι κι ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι κι έξτρα λεμόνι.
Καλή επιτυχία!
Βγήκαν μούρλια. (αλήθεια!)
any comments??