Πατάτες ψητές με cheezy sauce

2 Apr

Αν έχουμε πρόσβαση σε τζάκι με φωτιά δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να ρίξουμε στη φωτιά μερικές πατάτες τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο. Θα χρειαστεί μια καλή θράκα με μπόλικα αναμμένα κάρβουνα και οι πατάτες μας θα είναι έτοιμες γύρω στο μισάωρο..

Αν οι πατάτες είναι καλές, ίσως να μην χρειαστεί να προσθέσουμε κάτι περισσότερο από αλάτι και λάδι.

Παρόλα αυτά, αν έχουμε τη δυνατότητα μπορούμε να ετοιμάσουμε μερικές σάλτσες για να έχουμε ποικιλία. Εμείς φάγαμε τις πατάτες μας με σάλτσα κόκκινη “τσίλι-τομάτα”, με μια κρέμα ταχίνι-λεμόνι, με τόφου ρικότα και με μια “τυρένια” σος που ανακάλυψα αυτοσχεδιάζοντας.

Cheezy sauce

4 κ.σ. διατροφική μαγιά

4 κ.σ. αλεύρι ντίνκελ

1 κούπα νερό

1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

½ κ.γ. μουστάρδα

¼- ½ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη, καυτερή πάπρικα, μίζο

1 πρέζα κουρκουμά

1 πρέζα μείγμα μυρωδικών για σαλάτα

→ τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρολάκι, τα ανακατεύουμε να διαλυθούν όλα τα συστατικά και βάζουμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει κι αποσύρουμε από τη φωτιά. Έτοιμη η σος.

Την απλώνουμε γενναιόδωρα πάνω στις πατάτες μας κι απολαμβάνουμε..

Καλή επιτυχία!

ψητή πατάτα με συνοδευτικές επιλογές: (δεξιόστροφα) τόφου-ρικότα, σος από ταχίνι-λεμόνι-σκόρδο, σάλτσα τομάτα-τσίλι και vegan-"τυρένια" σος

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: