η μυστική συνταγή της γιαγιάς!
100 gr καρύδια
4-5 κ.σ. ζάχαρη + λίγη έξτρα για το ρολλάρισμα
3 φρυγανιές σπασμένες
(ή 1 μεγάλο παξιμάδι κοπανισμένο)
1 κ.γ. κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
→ Χτυπάμε τα καρύδια στο μούλτι να γίνουν χοντρά τρίμματα-μικρά κομματάκια.
Τα αδειάζουμε σε μια γαβάθα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το κοπανισμένο παξιμάδι κι ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ κι ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να γίνει ένα ζυμάρι. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό, περίπου ένα σφηνάκι, για να γίνει λεία η ζύμη και να μην τρίβεται. Όταν η ζύμη είναι αρκετά συμπαγής φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (θα βγουν γύρω στα 20).
Τα ρολλάρουμε σε λίγη ακόμα ζάχαρη να καλυφθούν γύρω γύρω και.. έτοιμα!
Καλή επιτυχία!
any comments??