Καρυδάτο

3 Apr

η μυστική συνταγή της γιαγιάς!

100 gr καρύδια

4-5 κ.σ. ζάχαρη + λίγη έξτρα για το ρολλάρισμα

3 φρυγανιές σπασμένες
(ή 1 μεγάλο παξιμάδι κοπανισμένο)

1 κ.γ. κακάο

1 σφηνάκι κονιάκ

→ Χτυπάμε τα καρύδια στο μούλτι να γίνουν χοντρά τρίμματα-μικρά κομματάκια.

Τα αδειάζουμε σε μια γαβάθα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το κοπανισμένο παξιμάδι κι ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ κι ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να γίνει ένα ζυμάρι. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό, περίπου ένα σφηνάκι, για να γίνει λεία η ζύμη και να μην τρίβεται. Όταν η ζύμη είναι αρκετά συμπαγής φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (θα βγουν γύρω στα 20).

Τα ρολλάρουμε σε λίγη ακόμα ζάχαρη να καλυφθούν γύρω γύρω και.. έτοιμα!

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: