Πορτοκαλοκούλουρα

5 Apr

Μια συνταγή από την πασχαλινή νηστεία, με πολύ νοσταλγική γεύση!
Άμα τα φτιάξετε, μόλις αρχίσουν να ψήνονται και να μυρίζουν, θα καταλάβετε τι εννοώ🙂

½ ποτήρι λάδι

¾ ποτήρι πορτοκαλάδα

1 σφηνάκι κονιάκ

½ λεμόνι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

5 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. σόδα

½ κ.γ. baking powder

450 gr αλεύρι

→ Ανακατεύουμε όλα τα υγρά σε ένα μπωλ (λάδι, πορτοκαλάδα, χυμό λεμονιού, κονιάκ) και το ξύσμα.

Ανακατεύουμε σε ένα δεύτερο μπωλ τη ζάχαρη, την κανέλα, τη σόδα και το μπέηκιν. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του δεύτερου μπωλ μέσα στο μπωλ με τα υγρά υλικά, κι ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και ελαφρώς κολλώδης ζύμη (ίσως να μη χρειαστεί και όλο το αλεύρι).

Αφήνουμε το ζυμάρι σε μια άκρη, και μετά από 30 περίπου λεπτά πλάθουμε τα κουλουράκια. Παίρνουμε ποσότητα ζύμης όσο ένα καρύδι για κάθε κουλουράκι, και φτιάχνουμε δαχτυλίδια ή πλεξούδες. Θα γεμίσουν μία λαμαρίνα του φούρνου, αρκετά πυκνά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-22′ λεπτά.

Καλή επιτυχία! Είναι φανταστικά!

3 Responses to “Πορτοκαλοκούλουρα”

  1. Vegan Lou 1 5 April at 22:11 #

    Πολύ νόστιμα αυτά τα κουλουράκια. Εγώ αντί για κονιάκ βάζω και αμαρέτο!

    • 365vegandays 1 6 April at 09:39 #

      Μμμμ.. καλή ιδέα! Το αμαρέτο θα πηγαίνει και στο καρυδάτο. Το βρίσκεις σε μικρά μπουκαλάκια;

      • Vegan Lou 1 6 April at 21:29 #

        Μπα αλλά έχουμε έναν αλκοολικό που την βρίσκει με τα λικεράκια οπότε δεν πάει χαμένο!😛

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: