Vegan κοτολέτες!

10 Apr

2 κούπες ρεβίθια βρασμένα

1 κούπα γλουτένη

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

¾  κούπας ζωμός λαχανικών

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. μείγμα μυρωδικών (ό,τι μας αρέσει)

1 κ.γ. πάπρικα

2 σκ. σκόρδο

¾ κ.γ. αλάτι

4-5 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. μίζο (ή σάλτσα σόγιας)

→ Πολτοποιούμε τα ρεβίθια στο μούλτι μαζί με το νερό, το λάδι, το μίζο και το σκόρδο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε κι όλα τα άλλα υλικά.

Ζυμώνουμε καλά για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Έπειτα παίρνουμε με τα χέρια μας κομμάτια ζύμης και τα απλώνουμε πανω σε μια λεία επιφάνεια, πιέζοντας με τις παλάμες μας. Θέλουμε να γίνουν αρκετά λεπτά 1-1,5 εκατοστό, σε μέγεθος.. μιας παλάμης. Έτσι θα βγάλουμε περίπου 10 “κοτολέτες”.

Ψήνουμε τις κοτολέτες, ελαφρώς λαδωμένες, σε γκριλ ή τηγάνι-σχάρα για 5′ περίπου από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε (σε λαδόκολλα🙂 ) με έξτρα λεμόνι, αλάτι και ρίγανη και συνοδεύουμε με σαλάτα και πατάτες τηγανιτές (yay!!).

Καλή επιτυχία!!

Η συνταγή είναι παραλλαγή από την συνταγή Doublebatch Chickpea Cutlets.

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: