Ένα γλυκό που εμπνεύστηκα από τα υλικά που είχα στο ντουλάπι μου και βγήκε φανταστικό. Είναι ιδανικό μετά από ένα μεγάλο γεύμα, όταν θέλουμε γλυκό και καφέ!
Για την τάρτα:
1 ½ κούπα φουντούκια ωμά
½ κούπα τριμμένη καρύδα
3 κ.σ. κακάο
80 gr χουρμαδόπαστα
¼ κούπας φυτικό γάλα
→ Τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε δόσεις, μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.
Στρώνουμε την ζύμη σε ένα σκεύος για τάρτες ή ένα ταψάκι, διαμέτρου περίπου 20-22 εκατοστών.
Για την κρέμα καρύδας:
400 ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
50 ml άλλο φυτικό γάλα
6 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ)
3 κ.σ. ζάχαρη
→ Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί το άμυλο. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Αφού κρυώσει αρκετά, αφρατεύουμε την κρέμα με ένα μίξερ χειρός και στη συνέχεια γεμίζουμε με αυτήν την τάρτα μας.
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι η κρέμα να κρυώσει εντελώς (εγώ την άφησα όλο το βράδυ). Γαρνίρουμε με φουντούκια ή ό,τι άλλο θέλουμε 🙂
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή για την βάση της τάρτας είναι παραλλαγή μιας συνταγής για τάρτα από την Veggie-Wedgie.
Τη χουρμαδόπαστε τη φτιάχνουμε αφού μουλιάσουμε τους χουρμάδες και μετά τους περάσουμε από μπλέντερ?Και αν ναι,για πόση ώρα?Σόρρυ για το τυχόν χαζό της απορίας,αλλά δεν έχω μεγάλη εμπερία από τεχνικές ζαχαροπλαστικής!
Ναι!έτσι φτιάχνεται η χουρμαδόπαστα. Εγώ χρησιμοποιώ μια έτοιμη που έχω πάρει και δε λέει να τελειώσει.. οπότε δεν χρειάστηκε να φτιάξω μόνη μου. Νομίζω όμως ότι το μούλιασμα θα πάρει γύρω στις 1-2 ώρες. Για να επιταχύνεις τη διαδικασία μπορείς να βάλεις τους χουρμάδες στον ατμό για μερικά λεπτά, αντί να τους μουλιάσεις.Ή τέλος, μπορείς απλά να τους χτυπήσεις στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζεστό νερό.
Καλή επιτυχία!