Φακόρυζο

17 Apr

1½ κούπα φακές ψιλές

1 κούπα καστανό ρύζι μπασμάτι

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι, λάδι

μπαχάρι

1 πρέζα κανέλα

 

→ Αρχικά βάζουμε τις φακές να βράσουν με περίπου 2 ποτήρια νερό, σε χαμηλή φωτιά. Όταν θα έχουν πιει το νερό εντελώς, θα πρέπει να έχουν αρχίσει να μαλακώνουν και να είναι αρκετά al dente.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε τις φακές σε ένα μπωλ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Βάζουμε  λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Το τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά με αλατοπίπερο και 3-4 κόκκους μπαχάρι.

Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το φέρνουμε μερικές βόλτες  και σβήνουμε με 2 κούπες νερό.

Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα τις φακές, προσθέτουμε και 1 πρέζα κανέλα κι αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό και να γίνει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Το φακόρυζο είναι τέλειος συνδυασμός τροφών! Το σερβίρουμε με λίγο λεμόνι κι αν θέλουμε με μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!

 

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: