1 κούπα καστανό ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι, λάδι
μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα
→ Αρχικά βάζουμε τις φακές να βράσουν με περίπου 2 ποτήρια νερό, σε χαμηλή φωτιά. Όταν θα έχουν πιει το νερό εντελώς, θα πρέπει να έχουν αρχίσει να μαλακώνουν και να είναι αρκετά al dente.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε τις φακές σε ένα μπωλ και τις αφήνουμε στην άκρη.
Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Το τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά με αλατοπίπερο και 3-4 κόκκους μπαχάρι.
Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το φέρνουμε μερικές βόλτες και σβήνουμε με 2 κούπες νερό.
Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα τις φακές, προσθέτουμε και 1 πρέζα κανέλα κι αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό και να γίνει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Το φακόρυζο είναι τέλειος συνδυασμός τροφών! Το σερβίρουμε με λίγο λεμόνι κι αν θέλουμε με μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!
any comments??