Πέστο ρόκας

18 Apr

125 gr φρέσκια ρόκα

75 gr αμύγδαλα ωμά

¼ κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. διατροφική μαγιά

1 κ.σ. λεμόνι

1-2 σκ. σκόρδο

½ κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο

λάδι όσο πάρει/θέλουμε

→ Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν πάστα. Το λάδι το προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει τη σύσταση που θέλουμε. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το πέστο ως  spread  σε κρακεράκια ή ψωμί θα χρειαστούμε λιγότερο λάδι (περίπου 3 κ.σ.) από το πέστο που κάνουμε σάλτσα για ζυμαρικά.

Το πέστο με τη ρόκα πάει εκπληκτικά με φρέσκια τομάτα, τριμμένη ή ψιλοκομμένη.  Δοκιμάστε το, είναι φοβερό!

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: