Κρέμα ηλιόσπορου

19 Apr

100 gr ηλιόσπορος καθαρισμένος και μουλιασμένος για 3-4 ώρες

1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κρυωμένη

~¼ κούπας λάδι (ή και παραπάνω)

½ κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. ajvar

½ κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1 πρέζα μυρωδικά της επιλογής μας (ρίγανη, βασιλικός κλπ)

→ Εκτέλεση πανεύκολη: τα χτυπάμε όλα μαζί σε ένα μπλέντερ, μέχρι να γίνουν μια παχιά κι αφράτη πάστα. Έτοιμη η κρέμα!

Απλώνεται σε ψωμί, αλείφεται σε σάντουιτς, συνοδεύει τέλεια κρακεράκια, γίνεται ντιπ για μπαστουνάκια λαχανικών ή για κριτσίνια, σερβίρεται μέσα σε κλωνάρια από σέλινο, τρώγεται με το κουτάλι.. κλπ κλπ κλπ

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: