Φασολάδα

20 Apr

400 gr άσπρα φασόλια (μικρά ή μεσαία)

1 μεγάλο κρεμμύδι

4 καρότα

1 ματσάκι σέλινο (σχετικά μικρό)

2 κ.σ. τοματοπελτές

λάδι (½ κούπα τουλάχιστον)

αλάτι, λεμόνι

→ Αρχικά βράζουμε τα φασόλια μόνα τους.

Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται απ’ τα φασόλια, οπότε τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι.

Έπειτα, όταν τα φασόλια είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες, το σέλινο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον πελτέ και το λάδι.
(αν θέλουμε, το κρεμμύδι μπορούμε να το ρίξουμε αφού το έχουμε σοτάρει λίγο).

Έπειτα, αφήνουμε τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Έτοιμη η φασολάδα μας!

Σερβίρουμε με λεμόνι!

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: