1 πράσο
1 κρεμμύδι
3 κόκκινες πιπεριές
250 gr μανιτάρια
μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός)
1½ κούπα γάλα σόγιας
½-1 κούπα λάδι
¾ κ.γ. αλάτι
~1 κούπα νερό
450 gr καλαμποκάλευρο
→ Αρχικά τσιγαρίζουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια: βάζουμε σε ένα τηγάνι με τη σειρά το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το πράσο, ψιλοκομμένα και λίγο αλατισμένα, και τα ανακατεύουμε συχνά πυκνά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα τσιγαρισμένα λαχανικά και μανιτάρια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο κι αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40′. Είναι σαν πίτα με γεύση πίτσα 🙂 και ιδανική για finger food.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή για την μπομπότα είναι βασισμένη στην Πίτα της Μπαχάρ του ToFu στο χορτοφαγικό φόρουμ.
Δεν έχω κανένα γάλα, ούτε αρκετά μύγδαλα… Θα γίνει μόνο με νερό ή μπα;
Αν βάλω και λίγα τριμμένα κολοκυθάκια, θα της πάνε λες;
Να βάλεις και κολοκυθάκια, θα την κάνουν πιο ζουμερή! Νομίζω ότι και με νερό θα βγει μια χαρά, ίσως να χρειαστεί λίγη διατρ. μαγιά ή και ταχίνι διαλυμένο για πιο “γεμάτη” γεύση.
Χμ… τρέχω! Θα σου πω μετά, ευχαριστώ!
🙂
Ψήνεται και μοσχομυρίζει! Έβαλα και άνιθο!