Μπομπότα

21 Apr

1 πράσο

1 κρεμμύδι

3 κόκκινες πιπεριές

250 gr μανιτάρια

μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός)

1½ κούπα γάλα σόγιας

½-1 κούπα λάδι

¾ κ.γ. αλάτι

~1 κούπα νερό

450 gr καλαμποκάλευρο

→ Αρχικά τσιγαρίζουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια: βάζουμε σε ένα τηγάνι με τη σειρά το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το πράσο, ψιλοκομμένα και λίγο αλατισμένα, και τα ανακατεύουμε συχνά πυκνά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα τσιγαρισμένα λαχανικά και μανιτάρια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο κι αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40′. Είναι σαν πίτα με γεύση πίτσα 🙂 και ιδανική για finger food.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή για την μπομπότα είναι βασισμένη στην Πίτα της Μπαχάρ του ToFu στο χορτοφαγικό φόρουμ.

Advertisement

5 Responses to “Μπομπότα”

  1. elsa 1 23 April at 17:40 #

    Δεν έχω κανένα γάλα, ούτε αρκετά μύγδαλα… Θα γίνει μόνο με νερό ή μπα;
    Αν βάλω και λίγα τριμμένα κολοκυθάκια, θα της πάνε λες;

    • 365vegandays 1 23 April at 17:55 #

      Να βάλεις και κολοκυθάκια, θα την κάνουν πιο ζουμερή! Νομίζω ότι και με νερό θα βγει μια χαρά, ίσως να χρειαστεί λίγη διατρ. μαγιά ή και ταχίνι διαλυμένο για πιο “γεμάτη” γεύση.

      • elsa 1 23 April at 18:45 #

        Χμ… τρέχω! Θα σου πω μετά, ευχαριστώ!
        🙂

        • elsa 1 23 April at 20:30 #

          Ψήνεται και μοσχομυρίζει! Έβαλα και άνιθο!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan μπουφές « project: 365 vegan days - 1 22 April

    […] την μπομπότα-πίτσα […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: