Λαχανικά ωγκρατέν

24 Apr

Τη συνταγή αυτή τη δοκίμασα με μπρόκολο, κουνουπίδι και πατάτες, αλλά νομίζω ότι εφαρμόζεται το ίδιο καλά με όλα τα λαχανικά.

Ουσιαστικά βράζουμε λίγο τα λαχανικά μας να μαλακώσουν (ή τα μαγειρεύουμε στον ατμό) και μετά τα φουρνίζουμε μαζί με την ακόλουθη κρεμώδη άσπρη σάλτσα.

μπρόκολο au gratin

4 κ.σ. διατροφική μαγιά

5 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

½ κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. μουστάρδα

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

¾ κ.γ. αλάτι

Κουνουπίδι και πατάτες au gratin

350 ml νερό

50 ml άσπρο κρασί

(για περίπου ½ κιλό λαχανικά)

→ Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθούν καλά. Έπειτα, βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Όταν είναι αρκετά κρεμώδες περιλούζουμε με αυτό τα λαχανικά μας, που έχουμε τοποθετήσει στριμωχτά σε ένα ταψάκι/φόρμα.

extra υλικά:

τριμμένα αμύγδαλα

φρυγανιά

→ αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω 2 κ.σ. τριμμένα αμύγδαλα ανακατεμένα με 2 κ.σ. φρυγανιά, ή ρίχνουμε παρμεζάνα αμυγδάλου.

Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να νοστιμίσουμε βραστά λαχανικά και να τα αναβαθμίσουμε κατά πολύ!

Καλή όρεξη!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: