500 gr μανιτάρια
~ 1 κιλό πατάτες
1 λεμόνι
1-2 σκ. σκόρδο
ρίγανη
αλάτι, λάδι
→ Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος ‘πατάτας φούρνου’.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση αν είναι μεγάλα.
Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί μαζί με τον χυμό λεμονιού, λίγη ρίγανη, το σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο και το λάδι. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (γύρω στα 45′ στους 200°C). Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι, αν και τα μανιτάρια θα βγάλουν μπόλικο ζουμί.
Μου αρέσει καμιά φορά να ρίχνω από πάνω και λίγο κάρυ πριν το φουρνίσω. Και φυσικά αυτό το φαγητό ταιριάζει πολύ με μουστάρδα.. Απλό και πεντανόστιμο.
Καλήόρεξη!
Ένα σωστό Κυριακάτικο φαγάκι! 🙂
Δοκίμασε, εκτός από λεμόνι, να βάλεις αντί για νερό, χυμό ενός πορτοκαλιού (σχεδόν μια κούπα), κάνει τις πατάτες πεντανόστιμες!
Αλήθεια; Πρώτη φορά το ακούω αυτό.. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Ευχαριστώ:-*