Μαυρομάτικα με σπανάκι

30 Apr

250 gr φασόλια μαυρομάτικα

300 gr σπανάκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1-2 καρότα

1 πράσο

2-3 κ.γ. τοματοπελτές

λάδι, αλάτι, λεμόνι

→ Αρχικά βράζουμε τα φασόλια ξεχωριστά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να είναι σχεδόν έτοιμα.

Έπειτα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.

Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με τα καρότα και το πράσο, όλα κομμένα σε ροδέλες. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το σπανάκι (πλυμένο και κομμένο) και τον πελτέ.

Φέρνουμε κάμποσες βόλτες και μόλις το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε τα φασόλια στο μείγμα μαζί με ~1 κούπα νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι τα φασόλια και τα καρότα να μαλακώσουν εντελώς (1ο-15′).

Στο φαγητό αυτό ταιριάζει επίσης άνηθος, εγώ δεν είχα, αλλά αν είχα θα έβαζα. Ρυθμίζουμε το αλάτι και το λάδι και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι!

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: