Αν λοιπόν φτιάξουμε γάλα φουντουκιού, με τον πολτό που περισσεύει (από τα πολτοποιημένα φουντούκια) μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμα κρακεράκια. Σε αυτή τη συνταγή αυτοσχεδίασα με ινδικά μπαχαρικά και το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό.. πικάντικο και εθιστικό!
1 ¼ κούπας πολτός φουντουκιών
1 ½ κούπα αλεύρι
½ κούπα βρώμη
½ κούπα ηλιόσπορος
¼ κούπας λιναρόσπορος
¼ κούπας σουσάμι
2 κ.σ. λάδι
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. κάρυ
½ κ.γ. garam masala
¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
½ κ.γ. τσίλι σε νιφάδες
→ Εκτέλεση πανεύκολη: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
Απλώνουμε την ζύμη σε ένα αρκετά μεγάλο ταψί, ώστε να γίνει όσο πιο λεπτή μπορεί.
Χαράζουμε την απλωμένη ζύμη με έναν τροχό κοπής σε κρακεράκια μεγέθους & σχήματος που θέλουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για 22-25′ στους 180°C.
Καλή επιτυχία!
any comments??