Ρεβίθια κοκκινιστά

4 May

250 gr ρεβίθια

1 κρεμμύδι

3 κ.σ. τοματοπελτές

¼ κούπας ξύδι

1-2 πρέζες νιφάδες τσίλι

¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

μυρωδικά
(δάφνη, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό και λίγο δενδρολίβανο)

αλάτι, λάδι

→ Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς.

Βράζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μυρωδικά.

Σβήνουμε με το ξύδι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (και τα ρεβίθια).

Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, ίσα να σκεπάσει τα ρεβίθια κι αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Και.. έτοιμο! Σερβίρουμε με κουσκούς.

Καλή όρεξη!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: