Μεξικάνικα φασόλια

7 May

250 gr φασόλια (κόκκινα-πίντο, χάντρες ή kidney)

3 πράσινες πιπεριές

125 gr μανιτάρια

1 κρεμμύδι

2 πρέζες τσίλι

2 πρέζες καπνιστή πάπρικα

2-3 κ.σ. λάδι

αλάτι

προαιρετικά: 1 κ.γ. ταμπάσκο

→ Αρχικά μουλιάζουμε τα φασόλια για κάμποσες ώρες και έπειτα τα βράζουμε σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι.

Όταν έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε να κάψει λίγο λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα φασόλια, την καπνιστή πάπρικα και τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες.

Τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για άλλα 3′ περίπου και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα κι αυτά σε ροδέλες.

Μετά από 2′, όταν τα κρεμμύδια θα έχουν αρχίσει να γλυκίζουν, ρίχνουμε 1-2 πρέζες νιφάδες τσίλι, και αν θέλουμε μια κουταλίτσα ταμπάσκο.

Ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.

Καλή όρεξη!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: