250 gr φασόλια (κόκκινα-πίντο, χάντρες ή kidney)
3 πράσινες πιπεριές
125 gr μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 πρέζες τσίλι
2 πρέζες καπνιστή πάπρικα
2-3 κ.σ. λάδι
αλάτι
προαιρετικά: 1 κ.γ. ταμπάσκο
→ Αρχικά μουλιάζουμε τα φασόλια για κάμποσες ώρες και έπειτα τα βράζουμε σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι.
Όταν έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε να κάψει λίγο λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα φασόλια, την καπνιστή πάπρικα και τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες.
Τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για άλλα 3′ περίπου και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα κι αυτά σε ροδέλες.
Μετά από 2′, όταν τα κρεμμύδια θα έχουν αρχίσει να γλυκίζουν, ρίχνουμε 1-2 πρέζες νιφάδες τσίλι, και αν θέλουμε μια κουταλίτσα ταμπάσκο.
Ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.
Καλή όρεξη!
any comments??