Πράσα με δαμάσκηνα

11 May

Ένα φαγητό Γιαννιώτικο, πάρα πολύ νόστιμο και με ιδιαίτερη γεύση.

4 πράσα

10-12 ξερά δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια)

5-6 μικρές πατατούλες (~350 γραμμάρια)

1 κρεμμύδι

1 κούπα χυμό τομάτας

1 κούπα νερό

2 φύλλα δάφνης

λάδι, αλάτι

μπόλικο μοσχοκάρυδο

→ Σε μια μεσαία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 2-3′. Προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες και τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4′, ανακατεύοντας απαλά.

Προσθέτουμε τις πατατούλες, τον χυμό τομάτας, το νερό, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και μοσχοκάρυδο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Όταν οι πατάτες μαλακώσουν (όχι να λιώνουν), ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα δαμάσκηνα, ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για άλλα 10′ περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί λιγάκι πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία! Είναι πεντανόστιμο!

[Οι πατάτες μπορούν να παραλειφθούν ή να αντικατασταθούν από μανιτάρια. Αυτή η ποσότητα θα βγάλει ~3 μερίδες.]

Μια παρόμοια συνταγή υπάρχει και στο μπλογκ της Έλσας.

One Response to “Πράσα με δαμάσκηνα”

  1. elsa 1 12 May at 12:29 #

    🙂 Μιάμ!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: