800 gr σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθος
1-2 κλωνάρια φρέσκια μέντα
3 κ.σ. ρύζι μπασμάτι
200 gr τόφου
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
αλάτι
→ Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και τη μέντα.
Όταν μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το σπανάκι, πλυμένο, κομμένο και στυμμένο.
Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να χάσει τον όγκο του και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εντωμεταξύ, φτιάχνουμε την τόφου-φέτα: θρυμματίζουμε το τόφου με τα δάχτυλά μας και το ανακατεύουμε με το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και περίπου μισό κουταλάκι αλάτι. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε στο φούρνο που προθερμαίνεται για την πίτα. Ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να ξεροψήνεται το τόφου και να παίρνει χρώμα.
Βγάζουμε την τόφου-φέτα από τον φούρνο και τη ρίχνουμε στο μείγμα με το σπανάκι. Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε ελαφρώς και έτοιμη η γέμιση.
Απλώνουμε την γέμιση πάνω στο ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και στρίβουμε τις άκρες. Ένα ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών κάνει μια χαρά.
Ψήνουμε μέχρι η πίτα να ροδίσει, γύρω στα 30′, στους 180°C.
Καλή επιτυχία!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
μια ερωτηση παρακαλω ,
που βρηκατε σφολιατα χωρις ζωικα λιπαρα??
ευχαριστω.
γεωργια.
Καλημέρα Γεωργία. Τη σφολιάτα την έφτιαξα μόνη μου. Θα ανεβάσω την συνταγή σύντομα!
ok, αναμενω!!
ευχαριστω.
Και στο σούπερ μάρκετ υπάρχει μαργαρίνη χωρίς ζωικά.