Σαλάτα αβοκάντο

17 May

1 αβοκάντο

2 μεγάλα καρότα

2 χούφτες μαϊντανός

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 λεμόνι

3 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. πετιμέζι (ή άλλο σιρόπι)

1 μεγάλη χούφτα φιστίκια κελυφωτά (καθαρισμένα)

→ Σε ένα μικρό μπωλ βάζουμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το σιρόπι κι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν σε ένα παχύρρευστο ντρέσινγκ.

Σε ένα μεσαίο μπωλ βάζουμε: το καρότο τριμμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το αβοκάντο σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν και να λιώσει το αβοκάντο.

Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ κι ανακατεύουμε. Αν θέλουμε βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με τα φιστίκια Αιγίνης από πάνω ελαφρώς κοπανισμένα κι αν θέλουμε με λίγο σουσάμι. Είναι τέλεια, δροσερή και χορταστική!

Καλή όρεξη!

 

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: