½ κούπα ζάχαρη
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. γλυκάνισο (σπόρους)
½ κούπα πορτοκαλάδα
½ κούπα νερό
½ κούπα λάδι
¼ κ.γ. κανέλα
λίγο σουσάμι
→ Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον γλυκάνισο.
Ρίχνουμε και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Με τη ζύμη σχηματίζουμε δύο μακρόστενα φραντζολάκια και τα βάζουμε σε ταψί. Χαράζουμε το κάθε φραντζολάκι σε φέτες πάχους 1,5 εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45′, μέχρι τα φραντζολάκια να ροδίσουν.
Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Έπειτα κόβουμε τα φραντζολάκια προσεκτικά σε φέτες στα σημεία που τα χαράξαμε προηγουμένως.
Απλώνουμε τις φέτες στο ταψί και ξαναφουρνίζουμε, για περίπου 30′ στους 180°C, μέχρι τα παξιμαδοκούλουρα να πάρουν αρκετό χρώμα και να ξεροψηθούν.
Ταιριάζουν τέλεια με τον καφέ και μπορούν να γίνουν ωραίο δωράκι για επίσκεψη:)
Καλή επιτυχία!
molis ta ekana kai einai teleia….trww kai olo to tapsi!!
yay!!:)