Παξιμαδάκια γλυκάνισου

18 May

500 gr αλεύρι

½ κούπα ζάχαρη

½ κ.γ. σόδα

½ κ.γ. γλυκάνισο (σπόρους)

½ κούπα πορτοκαλάδα

½ κούπα νερό

½ κούπα λάδι

¼ κ.γ. κανέλα

λίγο σουσάμι

→ Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον γλυκάνισο.

Ρίχνουμε και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Με τη ζύμη σχηματίζουμε δύο μακρόστενα φραντζολάκια και τα βάζουμε σε ταψί. Χαράζουμε το κάθε φραντζολάκι σε φέτες πάχους 1,5 εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45′, μέχρι τα φραντζολάκια να ροδίσουν.

Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Έπειτα κόβουμε τα φραντζολάκια προσεκτικά σε φέτες στα σημεία που τα χαράξαμε προηγουμένως.

Απλώνουμε τις φέτες στο ταψί και ξαναφουρνίζουμε, για περίπου 30′ στους 180°C, μέχρι τα παξιμαδοκούλουρα να πάρουν αρκετό χρώμα και να ξεροψηθούν.

Ταιριάζουν τέλεια με τον καφέ και μπορούν να γίνουν ωραίο δωράκι για επίσκεψη:)

Καλή επιτυχία!

2 Responses to “Παξιμαδάκια γλυκάνισου”

  1. ΑΝΝΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ 1 20 May at 16:06 #

    molis ta ekana kai einai teleia….trww kai olo to tapsi!!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: