½ αβοκάντο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
½ λάιμ (ή λεμόνι)
1 κ.σ. λάδι
2 κλωναράκια φρέσκο σχοινόπρασο
αλάτι
φρέσκο τριμμένο πιπέρι
→ Αρχικά βράζουμε τις φακές σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε ένα μπωλ λιώνουμε το αβοκάντο μαζί με το σκόρδο, το λάιμ, το λάδι και το αλάτι, μέχρι να γίνουν μια παχιά κρέμα.
Ανακατεύουμε την κρέμα με τις φακές και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Μετά από τουλάχιστον 30′, που το μείγμα θα έχει κρυώσει καλά και θα έχουν βγει οι γεύσεις του, σερβίρουμε με λίγο έξτρα λάιμ, φρέσκο πιπέρι και με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Είναι φανταστικό! Δροσερό και πεντανόστιμο και τρώγεται τέλεια με ψωμί ή κρακεράκια. Από το βιβλίο Vegan Kochen του Martin Kintrup σε παραλλαγή.
Καλή επιτυχία!
any comments??