Spread φακής-αβοκάντο

22 May

½ κούπα κόκκινες φακές

½ αβοκάντο

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

½ λάιμ (ή λεμόνι)

1 κ.σ. λάδι

2 κλωναράκια φρέσκο σχοινόπρασο

αλάτι

φρέσκο τριμμένο πιπέρι

→ Αρχικά βράζουμε τις φακές σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

Σε ένα μπωλ λιώνουμε το αβοκάντο μαζί με το σκόρδο, το λάιμ, το λάδι και το αλάτι, μέχρι να γίνουν μια παχιά κρέμα.

Ανακατεύουμε την κρέμα με τις φακές και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

Μετά από τουλάχιστον 30′, που το μείγμα θα έχει κρυώσει καλά και θα έχουν βγει οι γεύσεις του, σερβίρουμε με λίγο έξτρα λάιμ, φρέσκο πιπέρι και με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Είναι φανταστικό! Δροσερό και πεντανόστιμο και τρώγεται τέλεια με ψωμί ή κρακεράκια. Από το βιβλίο Vegan Kochen του Martin Kintrup σε παραλλαγή.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: