Μπάμπα Γκανούς

23 May

3 μελιτζάνες

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. ταχίνι

2 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 πρέζα τσίλι

1 κ.σ. ξύδι (ή λεμόνι)

λίγη πάπρικα (προτιμήστε καπνιστή)

→ Αρχικά τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε σε σχάρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Εγώ τις έβαλα στο φούρνο στο γκριλ, ολόκληρες, για περίπου 40′ (20′ σε κάθε μεριά).

Τις βγάζουμε από τη φωτιά, τις κόβουμε κατά μήκος και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Έπειτα, με ένα μαχαιράκι ξύνουμε τη φλούδα τους εσωτερικά, ώστε να την διαχωρίσουμε από το εσωτερικό και μαλακό μέρος, το οποίο μαζεύουμε σε ένα μπωλ (τις φλούδες τις πετάμε).

Ανακατεύουμε μαζί με όλα τα άλλα υλικά και τα χτυπάμε στο μούλτι ελαφρώς, να αφρατέψει.

Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό, αν θέλουμε τομάτα και φυσικά αραβικές πίτες . Είναι φοβερό..

Καλή όρεξη!

2 Responses to “Μπάμπα Γκανούς”

  1. elsa 1 23 May at 18:22 #

    Εξαιρετικός μεζές!🙂

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: