Κροκέτες με πολέντα και ρεβίθια

24 May

1 κούπα πολέντα

1 κούπα βρασμένα ρεβίθια

1 κρεμμύδι

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.γ. κόλιανδρο

λάδι, αλάτι

→ Βράζουμε την πολέντα σύμφωνα με τις οδηγίες και την αφήνουμε να κρυώσει. (η βασική συνταγή για πολέντα εδώ)

Λιώνουμε τα ρεβίθια, να γίνουν πολτός και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.

Προσθέτουμε στο μπωλ το κρεμμύδι λιωμμένο, την πολέντα και τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε μερικά λεπτά και σχηματίζουμε κροκέτες. Τις βάζουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις περάσουμε από το τηγάνι με λίγο λαδάκι.

Πολύ απλές και νόστιμες, finger food, μπορούν να μπουν και σε μπαγκέτα/σάντουιτς και ταιριάζουν πολύ με σος μουστάρδας.

Καλή επιτυχία!

4 Responses to “Κροκέτες με πολέντα και ρεβίθια”

  1. Vegan Lou 1 25 May at 01:06 #

    Μμμμ, θα πηγαίνουν τέλεια σε σάντουιτς νομίζω!

    • 365vegandays 1 25 May at 10:39 #

      Ναι! Με μαρούλι, μουστάρδα και αγγούρι!

  2. Jenny 1 25 May at 19:29 #

    Συγχαρητήρια έχεις κάνει ενα πολύ ενδιαφέρον μπλογκ! απο οταν σε ανακάλυψα μπαίνω καθημερινά και βάζω υλικά απο τις συνταγες σου στη λιστα με τα ψώνια μου,δίνεις ωραιες ιδεες

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: