Currywurst (προφ.: κάρυ-βουρστ)
από το curry: κάρυ και
wurst: λουκάνικο (γερμ.) 🙂
1 κούπα άσπρα φασόλια
2 κούπες γλουτένη
½ κούπα διατροφική μαγιά
3-4 σκ. σκόρδο
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. κάρυ
1 κ.σ. μείγμα μυρωδικών
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. λάδι
2 κούπες κρύο νερό
→ Πολτοποιούμε τα φασόλια και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να σχηματίσει ίνες, για 3-4 ‘.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη μας για να σχηματίζουμε μακρόστενα λουκάνικα [εγώ έφτιαξα 12 λουκάνικα μήκους περίπου 20 εκατοστών το καθένα].
Η διαδικασία είναι η ίδια με εδώ: Τοποθετούμε την ζύμη σε κομμένα φύλλα λαδόκολλας κάθε φορά, σχηματίζουμε το λουκάνικο στο πάχος και μήκος που θέλουμε και το τυλίγουμε στη λαδόκολλα σφιχτά, κλείνοντας τα άκρα σαν καραμέλα.
Βάζουμε τις “καραμέλες” στο καλαθάκι του ατμού και αφήνουμε τα λουκάνικα να ψηθούν στον ατμό γύρω στα 40′.
Έπειτα τα βγάζουμε, τα ξετυλίγουμε και τα βάζουμε στη σχάρα, αν θέλουμε, για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε με κέτσαπ και τηγανιτές πατάτες!
Καλή επιτυχία!
One Response to “Vegan Currywurst”