400 gr ρεβίθια βρασμένα
500 gr καρότα
1 πράσο
3 μέτρια κρεμμύδια
¼ κούπας πετιμέζι
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες τομάτες
2 κ.γ. μείγμα μυρωδικών
400 ml ζωμός λαχανικών
3 σκ. σκόρδο
1 χούφτα μαϊντανός
1 λεμόνι
2-3 κ.σ. ελιές
αλάτι, πιπέρι, λάδι
→ Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα καρότα, το πράσο και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το πετιμέζι και τα αφήνουμε μερικά λεπτά να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε το τοματάκι, τον ζωμό, τα μυρωδικά και τα ρεβίθια, αλατίζουμε κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10′ περίπου.
Σε ένα μπωλ ανακατεύμουμε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο λιωμένο και τον μαιϊντανό ψιλοκομμένο. Πτροσθέτουμε και τις ελιές ψιλοκομμένες και χωρίς τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα που βράζει το φαγητό, τα ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά μετά από 1′.
Σερβίρουμε με κουσκούς- που μας αρέσει.
Καλή όρεξη!
Από το βιβλίο Vegan Kochen του Martin Kintrup σε παραλλαγή.
any comments??