Αμυγδαλοβούτυρο DIY

30 May

Για να φτιάξουμε αμυγδαλοβούτυρο, κάτι σαν ταχίνι δηλαδή από αμύγδαλα, χρειαζόμαστε 2 πράγματα:

αμύγδαλα φρέσκα [ωμά και μυρωδάτα]

& έναν καλό επεξεργαστή τροφίμων.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και δεν χρειαζόμαστε άλλα υλικά. Για να φτιάξουμε ένα μικρό βαζάκι θα χρειαστούμε 200 γραμμάρια αμύγδαλα.

1. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ

2. Χτυπάμε για 1 λεπτό. Τα αμύγδαλα θα γίνουν χοντρά τρίμματα

3. Χτυπάμε για 1 ακόμη λεπτό. Τα αμύγδαλα θα  γίνουν ψιλά ψιλά τρίμματα.

4. Χτυπάμε για 2 ακόμη λεπτά. Τα τρίμματα αρχίζουν σιγά σιγά να βγάζουν το λάδι τους και να κολλάνε μεταξύ τους.

5. Χτυπάμε για 2 ακόμη λεπτά. Τα τρίμματα αρχίζουν να κολλάνε στα τοιχώματα του μπλέντερ. Ανοίγουμε λοιπόν το καπάκι και τα ξεκολλάμε με μια λαστιχένια σπάτουλα.

6. Χτυπάμε για 1 ακόμα λεπτό, ανοίγουμε το καπάκι, ξεκολλάμε τα αμύγδαλα από τα τοιχώματα και ξαναχτυπάμε. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.

7. Τώρα τα αμύγδαλα έχουν βγάλει αρκετό λάδι και δεν είναι πια τρίμματα, αλλά έχουν σχηματίσει μια παχιά πάστα.

8. Χτυπάμε άλλα 2 λεπτά. Η πάστα στην αρχή είναι συμπαγής, σαν ζύμη. Με το χτύπημα όμως θα διαλυθεί, θα βγάλει κι άλλο λάδι και έτσι ξαφνικά θα σχηματιστεί το αμυγλαδοβούτυρο!

Αν θέλουμε σταματάμε, ή χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη για πιο υδαρή δομή.

Καλή επιτυχία! Είναι καταπληκτικό!

10 Responses to “Αμυγδαλοβούτυρο DIY”

  1. ketimi 1 30 May at 13:04 #

    πολύ ωραία ιδέα φαίνεται.
    μήπως όμως μπορεις να προτείνεις και καποιες χρήσεις του αμυγδαλοβούτυρου;
    σαν το συνηθισμένο βούτυρο;
    ευχαριστώ!

    • 365vegandays 1 30 May at 13:20 #

      Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως το φιστικοβούτυρο ή το ταχίνι. Δοκίμασέ το στο ψωμί με μαρμελάδα, ή με κρακεράκια, ή σε σμούδι, ή σε μπισκότα κι άλλα γλυκά.

  2. dafni 1 2 July at 02:27 #

    Πολύ καλό το αποτέλεσμα! Δεν περίμενα να γίνει αλοιφή. Με σουσάμι έχεις δοκιμάσει να κάνεις ταχίνι;;

    • 365vegandays 1 2 July at 08:03 #

      Δεν έχω δοκιμάσει.. έχω την εντύπωση ότι θέλει πολύ καλό εξοπλισμό. Θα το δοκιμάσω όμως!

  3. tasos30fullou 0 24 April at 21:27 #

    Πολυ καλη και νοστημη συνταγη. Βεβεαια εαν εχει μιξερ με περισσοτερα μαχαιρια θα κανεις την ζωη σου πιο ευκολη.

    • Maria 0 14 March at 19:28 #

      Μου μοιάζει καλό και για μάσκα στο δέρμα.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veggie burgers « project: 365 vegan days - 1 7 June

    […] κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο (αντικαταστήστε με […]

  2. Τοστ! « project: 365 vegan days - 1 29 June

    […] 2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο […]

  3. Σάλτσα από φιστίκια « project: 365 vegan days - 1 30 August

    […] * φιστικοβούτυρο μπούμε να φτιάξουμε από φιστίκια, όπως κάνουμε το αμυγδαλοβούτυρο. […]

  4. Δροσερό dressing για σαλάτα « project: 365 vegan days - 1 17 September

    […] κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο ή […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: