Ρυζόγαλο

1 Jun

½ κούπα ρύζι γλασέ

2 κούπες γάλα καρύδας
(1 κονσέρβα)

3 κούπες γάλα σόγιας

¼ κούπας ζάχαρη

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

κανέλα για πασπάλισμα

→ Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το ρύζι με τα γάλατα, τη ζάχαρη,  την βανίλια και την πρέζα το αλάτι, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Συχνά πυκνά ανακατεύουμε.

Όταν το μείγμα αρχίζει να βράζει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Από αυτό το σημείο, καθώς το ρύζι θα μαλακώνει, το μείγμα θα αρχίσει να πήζει. Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι το μείγμα να πήξει, περίπου 20′ από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Η όλη διαδικασία θα πάρει μισή ώρα.

Όταν πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Το ανακατεύουμε κάθε 1-2′ για να μην κάνει κρούστα, μέχρι να κρυώσει. Έπειτα βάζουμε σε μπωλάκια και σερβίρουμε με κανελίτσα.

Βγάζει 4 μερίδες.

Καλή επιτυχία!

2 Responses to “Ρυζόγαλο”

  1. Flower Rts 0 4 June at 14:37 #

    Μόλις έφτιαξα την συνταγή!από το γάλα καρύδας και την βανίλια έχει πάρει μια υπέροχη γεύση 🙂 Την ζάχαρη όμως -παρόλο που αναφέρετε στα υλικά, αλλά όχι στην εκτέλεση-δεν ήξερα πότε έπρεπε να την βάλω και την πρόσθεσα από την αρχή για να πάρει βράση μαζί με τα γάλατα και το ρύζι! Πότε είναι η σωστή στιγμή για να μπεί τελικά;

    Ευχαριστώ

    • 365vegandays 0 4 June at 18:42 #

      Ευχαριστώ για την επισήμανση! Ναι η ζάχαρη μπαίνει στην αρχή μαζί με τα γάλατα. Χαίρομαι που σου άρεσε!

any comments??