Μπιφτέκια κινόας

2 Jun

180 gr κινόα

500 ml ζωμός λαχανικών

2 καρότα

2 κ.σ. ρεβιθάλευρο

2 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.γ. κύμινο

λάδι

→ Βάζουμε την κινόα με τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

Μετά από 10′ προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα καρότα τριμμένα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει άλλα 5′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρεβιθάλευρο, τη μουστάρδα, το κάρυ και το κύμινο. Ανακατεύουμε πολύ και αφήνουμε το μείγμα 10′ να σταθεί και να κρυώσει λίγο.

Όταν κρυώσει παίρνουμε μικρές ποσότητες και σχηματίζουμε μπιφτέκια: καλό είναι να τα κάνουμε στρουμπουλά, κάπως κοντόχοντρα για να μην διαλύονται εύκολα. Αφού τα σχηματίσουμε τα αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.

Έπειτα βάζουμε να κάψει λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε 2-3′ σε κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.

Θα βγουν γύρω στα 12-15 κρατσανιστά μπιφτεκάκια. Σερβίρουμε με σαλάτα.

Από το πολύ καλό βιβλίο Vegan Kochen του Martin Kintrup, σε μικρή παραλλαγή.

Καλή επιτυχία!

2 Responses to “Μπιφτέκια κινόας”

  1. Jenny 1 3 June at 18:57 #

    φαινοντε πολυ όμορφα και νόστιμα! σκεφφτομαι να αντικαταστησω το ρεβιθαλευρο με κορν φλαουρ, ποιά είναι η γνώμη σου? θα λειτουργησει για να σφιξει το μίγμα? ευχαριστώ

    • 365vegandays 1 3 June at 19:01 #

      χμμ.. η αρχική συνταγή είχε σογιάλευρο, νομίζω ένα όσπριο αλεσμένο θα είναι καλύτερο για την γεύση. Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου αλεύρι αν έχεις ρεβίθια, με το grinder για τον καφέ.

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: