½ κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2-3 φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου)
¼ κούπας μους μήλου
¼ κούπας λάδι
2 κ.σ. αηβάρ
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. τοματοπελτές
2 κ.γ. χυμός λεμονιού
¾ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. δενδρολίβανο
¼ κ.γ. πάπρικα
→ Λοιπόν αγόρασα ένα έτοιμο πατέ που μου άρεσε πάρα πολύ και εμπνεύστηκα (να επιχειρήσω) να το φτιάξω κι εγώ! Με βάση τα συστατικά του λοιπόν, έκανα τη δική μου εκδοχή, αυτοσχεδιάζοντας και λίγο..
Βγήκε πάρα πολύ καλό, πολύ όμοιο με το έτοιμο, όχι ίδιο άλλα -κάποιοι είπαν- ακόμα καλύτερο 🙂
Ουσιαστικά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, ξεκινώντας με τους ηλιόσπορους, και χτυπάμε μέχρι να βγει μια αφράτη πάστα. Το λάδι το βάζουμε στο τέλος λίγο λίγο, κι αν θέλουμε βάζουμε και παραπάνω.
Βασικά μπορείτε να πειραματιστείτε, προσθαφαιρώντας υλικά.
Τους ηλιόσπορους καλό είναι να τους μουλιάζουμε πρώτα για 2-3 ώρες, για να μαλακώσουν. Με αυτές τις ποσότητες υλικών βγήκε περίπου μισό κιλό πατέ. (το οποίο εξαφανίστηκε)
Καλή επιτυχία!
any comments??