Stir fry με φρέσκο κόλιαντρο

8 Jun

για 2 μερίδες:

2 μεγάλα καρότα

250 γρ μανιτάρια

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ

1 πιπεριά

1 μικρό κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 μεγάλη χούφτα φρέσκα φύλλα κόλιαντρου

1-2 κ.σ. σουσάμι

λίγο λεμόνι

λάδι, αλάτι

→ Σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε για 2-3′ τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτουμε την πιπεριά σε ροδελίτσες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε άλλα 2′.

Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ λιωμένα και τα μανιτάρια κομμένα στη μέση. Αλατίζουμε κι ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5′ περίπου.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες, τα φύλλα κόλιαντρου και το σουσάμι, τα φέρνουμε μερικές βόλτες, ίσα να μαραθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με λίιιγο λεμονάκι και καστανό ρύζι μπασμάτι. Έχει αρκετά έντονη και ιδιαίτερη γεύση (μμμ..).

Καλή όρεξη!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: