Apple crumble

10 Jun

Η μηλόπιτα αυτή είναι μια παραδοσιακή αγγλική συνταγή (ευγενική προσφορά της Κατρίνα) που είναι πανεύκολη, γρήγορη και τέλεια.

4 μήλα (~600 γρ)

200 gr αλεύρι

100 gr μαργαρίνη

100 gr ζάχαρη

κανέλα

 

 
→ Πρώτα κάνουμε τα τρίμματα: ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαργαρίνη, τρίβοντας με τα δάκτυλά μας μέχρι το μείγμα να γίνει μικρά ψίχουλα. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φετούλες. [ήμουν τυχερή, γιατί ανακάλυψα ένα εργαλείο-αντίκα το οποίο κόβει τα φρούτα σε φέτες με μία κίνηση! και νόμιζα ότι δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ :Ρ]

Σε ένα ταψάκι/φόρμα διαμέτρου 25-30 εκατοστών, στρώνουμε τις φέτες στη σειρά, αφού πρώτα το βουτυρώσουμε ελαφρώς (με λίγη μαργαρίνη).

Πασπαλίζουμε τα μήλα με λίγη κανέλα κι έπειτα ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα ψίχουλα.

Πασπαλίζουμε ξανά με λίγη κανελίτσα και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 30′ περίπου στους 180°C.

Βγαίνει κρατσανιστή και μυρωδάτη!

Καλή επιτυχία!

 

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: