Spread από φασόλια & ελιές

11 Jun

Μια συνταγή που προέκυψε αυτοσχεδιάζοντας με τα υλικά που είχα διαθέσιμα και ξεφυλλίζοντας το βιβλίο συνταγών Vegan Kochen του Martin Kintrup

Τα υλικά είναι ταπεινά και γενικά η συνταγή είναι πολύ απλή, αλλά θρεπτική και νοστιμότατη, και μπορεί να κάνει εντυπωσιακή παρουσίαση, ειδικά για παιδιά 🙂

1,5 κούπα φασόλια βρασμένα
(άσπρα ή χάντρες)

7-10 μαύρες ελιές

1 κ.σ. λεμόνι

1 κ.σ. ξύδι

1 σκ. σκόρδο

αλάτι, πάπρικα

λάδι

λίγο νερό

έξτρα ελιές για γαρνίρισμα

& φετούλες από λαχανικά

→  Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχιά κρέμα. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Όσο περισσότερο χτυπήσουμε, τόσο πιο λείο θα βγει το ντιπ.

Με άσπρα φασόλια θα βγει πιο άσπρο και το σπρεντ, εγώ το έκανα με φασόλια χάντρες και βγήκε λίγο ροζ.

Σερβίρουμε με φετούλες λαχανικών, έξτρα ελιές, καρότα κλπ

 

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: