Μια συνταγή που προέκυψε αυτοσχεδιάζοντας με τα υλικά που είχα διαθέσιμα και ξεφυλλίζοντας το βιβλίο συνταγών Vegan Kochen του Martin Kintrup
Τα υλικά είναι ταπεινά και γενικά η συνταγή είναι πολύ απλή, αλλά θρεπτική και νοστιμότατη, και μπορεί να κάνει εντυπωσιακή παρουσίαση, ειδικά για παιδιά 🙂
1,5 κούπα φασόλια βρασμένα
(άσπρα ή χάντρες)
7-10 μαύρες ελιές
1 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. ξύδι
1 σκ. σκόρδο
αλάτι, πάπρικα
λάδι
λίγο νερό
έξτρα ελιές για γαρνίρισμα
& φετούλες από λαχανικά
→ Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχιά κρέμα. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Όσο περισσότερο χτυπήσουμε, τόσο πιο λείο θα βγει το ντιπ.
Με άσπρα φασόλια θα βγει πιο άσπρο και το σπρεντ, εγώ το έκανα με φασόλια χάντρες και βγήκε λίγο ροζ.
Σερβίρουμε με φετούλες λαχανικών, έξτρα ελιές, καρότα κλπ
any comments??