2 κούπες μπαρμπουνοφάσουλα
(χάντρες) βρασμένα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ξύδι
θυμάρι, δενδρολίβανο
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κούπα φρυγανιά
αλάτι, λάδι
→ Λιώνουμε τα φασόλια μέχρι να γίνουν πολτός.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα και να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Ρυθμίζουμε το αλάτι και τα μυρωδικά στα γούστα μας και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λάδι (εγώ που δεν έβαλα καθόλου λάδι βγήκαν μια χαρά).
Σχηματίζουμε μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ταψί και βάζουμε στο φούρνο: ψήνουμε για μισή ώρα στους 180°C.
Βγαίνουν πολύ νόστιμα, περίπου 8 μπιφτέκια, με έντονη τη μυρωδιά της πιπεριάς.
Καλή επιτυχία!
One Response to “Μπιφτέκια από μπαρμπουνοφάσουλα”