Γλυκιά καροτοσαλάτα

13 Jun

300-400 gr καρότα

1 πορτοκάλι

2-3 κ.σ. σταφίδες

½ λεμόνι

2 κ.σ. σουσάμι

κανέλα

αλάτι

 

→ Αρχικά στύβουμε το πορτοκάλι και βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν στον χυμό του πορτοκαλιού, μέχρι να φουσκώσουν (1-2 ώρες).

Έπειτα, κόβουμε τα καρότα σε λεπτές λεπτές ‘φλούδες’ ή μπορούμε να τα κάνουμε και ‘μακαρόνια’ (σαν κορδόνια).

Βάζουμε τα καρότα σε μπωλ και από πάνω ρίχνουμε τις μουλιασμένες σταφίδες, τον χυμό μισού λεμονιού, λίγο λάδι, λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και το σουσάμι.

Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε και με λίγη καστανή ζάχαρη.

Καλή όρεξη!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: