Πατάτες “τηγανιτές” στο φούρνο

14 Jun

Φοβερές πατάτες! Σχεδόν, καλύτερες κι από τηγανιτές. Πήρα την ιδέα από το theppk.com, όπου μόλις είδα τη συνταγή σκέφτηκα: τις θέλω τώρα!

Πανεύκολη συνταγή, αρκετά λάιτ και αξίζει!

1 κιλό πατάτες

2 κ.σ. κάρυ (καυτερό για να βγουν πικάντικες)

αλάτι

2 κ.σ. λάδι

2 σκ. σκόρδο

 

→ Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βουρτσίζουμε για να καθαρίσουν εντελώς. Μπορούμε φυσικά να τις ξεφλουδίσουμε, αλλά με τη φλούδα είναι πολύ πιο νόστιμες! Χρησιμοποιούμε λοιπόν πατάτες καλές, από παραγωγό που εμπιστευόμαστε ή έστω βιολογικές.

Τις κόβουμε σε μισοφέγγαρα, σε μέγεθος μεγάλης πατάτας τηγανιτής, δηλαδή αρκετά χοντροκομμένης.

Βάζουμε ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν 3′.

Όσο οι πατάτες βράζουν, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το κάρυ, το λάδι και το σκόρδο (λιωμένο) και τα ανακατεύουμε να γίνουν σαν πολτός.

Μετά από 3′ βρασίματος, σουρώνουμε τις πατάτες, τις παγώνουμε με κρύο νερό, τις στραγγίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τις βάζουμε κι αυτές στο μπωλ.

Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε το μείγμα με το κάρυ να πάει παντού και να καλύψει όλες τις πατάτες.

Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 200 για ~30′, γυρνώντας τις πατάτες μια φορά στο ενδιάμεσο, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Γίνονται φοβερές. Η ιδέα είναι από εδώ.

Καλή όρεξη!

3 Responses to “Πατάτες “τηγανιτές” στο φούρνο”

  1. Vegan Lou 1 18 June at 14:54 #

    Και εγώ τις φτιάχνω κάπως έτσι και με καπνιστή πάπρικα. 😀

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan κουζίνα! « project: 365 vegan days - 1 30 June

    […] Πατάτες “τηγανιτές” φούρνου […]

Leave a reply to 365vegandays Cancel reply