1 ½ κούπα κιμάς σόγιας (textured vegetable protein)
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
250 gr κόκκινα φασόλια βρασμένα (=1 κονσέρβα)
230 gr καλαμπόκι (=1 βαζάκι, κατά προτίμηση βιολογικό)
1 κούπα κρασί
1 κουτί τοματοχυμό
2-3 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. νιφάδες τσίλι
αλάτι, λάδι
→ Αρχικά βράζουμε τον κιμά σόγιας σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 2-3′. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε τον χοντρό κιμά. Τον σουρώνουμε, τον ξεπλένουμε και τον στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε και τη σόγια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε άλλα 2′ και σβήνουμε με το κρασί.
Μετά από 2-3′ προσθέτουμε το καλαμπόκι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα φασόλια (χρησιμοποίησα kidney) και τον χυμό τομάτας.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15′ περίπου, ανακατεύοντας 2-3 φορές. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσίλι. Αν βάλουμε το τσίλι όσο βράζει το φαγητό, θα βγει πιο καυτερό. Επίσης για πιο καυτερό αποτέλεσμα προτιμούμε τσίλι σε σκόνη αντί για νιφάδες.
Καλή επιτυχία!
Tip: ο Τίμο λέει να προσθέσουμε στο φαγητό που βράζει 1 φρέσκια τομάτα τριμμένη και 1-2 παντζάρια κομμένα σε κυβάκια!
any comments??