Μανιτάρια καλαμάκι

18 Jun

500 gr άσπρα μανιτάρια

2 σκ. σκόρδο λιωμένες

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μείγμα βοτάνων (δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο)

½ κ.γ. αλάτι

¼-½κ.γ. καπνιστή πάπρικα

φρέσκο πιπέρι

λίγο λάδι

→ Ο πιο απλός τρόπος να κάνουμε τέλεια σουβλάκια! (εξαφανίζονται σε χρόνο Dt)

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μανιτάρια) σε ένα μεγάλο δοχείο και ανακατεύουμε. Το καλύτερο είναι να τα βάλουμε σε δοχείο που να κλείνει, πχ ένα τάπερ ή ένα μεγάλο βάζο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο δοχείο με τη μαρινάδα, το κλείνουμε καλά και το χτυπάμε σε στυλ φραπέ, ώστε η μαρινάδα να πάει παντού και να καλύψει τα μανιτάρια σε κάθε πλευρά. Αφήνουμε το κλειστό δοχείο στην άκρη για κάνα μισάωρο.

Έπειτα βγάζουμε τα μανιτάρια από τη μαρινάδα ένα ένα, τα περνάμε σε καλαμάκια και τα τοποθετούμε σε ψησταριά (το πιο εύκολο για μένα είναι το τηγάνι-γκριλ) ηλεκτρική/στα κάρβουνα/γκριλ του φούρνου.

Τα ψήνουμε αναλόγως με τη φωτιά μας μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές (αν μας βολεύει καλύτερα, μπορούμε πρώτα να τα ψήσουμε και μετά να τα περάσουμε στα καλαμάκια).

Σερβίρουμε με ψωμί καψαλισμένο, ή σε πίτα, με πατάτες, λεμόνι, ή ό,τι άλλο μας κάνει κέφι.

Καλή όρεξη!

Advertisement

4 Responses to “Μανιτάρια καλαμάκι”

  1. Melina 1 18 June at 17:02 #

    Yummy!…
    Να έρθω να φάμε?

    • 365vegandays 1 18 June at 19:57 #

      Να έρθω εγώ καλύτερα!

      • Melina 1 18 June at 22:29 #

        Να έρθεις 🙂 θα σε περιμένουμε!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tempeh « project: 365 vegan days - 1 15 October

    […] Εγώ για 200 gr τέμπε έκανα την εξής μαρινάδα (παρόμοια με αυτή και […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: