Φράουλες κομπόστα

19 Jun

600 gr φράουλες

¹⁄3 κούπας καστανή ζάχαρη

½ πορτοκάλι

1 ½ κούπα νερό

→ Πλένουμε τις φράουλες.

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τις φράουλες στην κατσαρόλα. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μεγάλη κατσαρόλα ώστε οι φράουλες να κάνουν 1 στρώση στον πάτο και σχεδόν να καλύπτονται όλες οι φράουλες.

Από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει, αφήνουμε τις φράουλες στην κατσαρόλα για 5′. Έπειτα τις βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει περίπου 1ο’ ακόμα.

Έπειτα το προσθέτουμε στο βάζο με τις φράουλες μέχρι να τις καλύψει.

Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και φυλάμε στο ψυγείο.

Αν περισσέψει σιρόπι, μπορούμε να το βράσουμε λίγο περισσότερο, ώστε να γίνει πιο πηκτό, και να το χρησιμοποιήσουμε ξεχωριστά, πχ πάνω από βάφλες, παγωτό κλπ.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: