French toast!

20 Jun

1 ½ κούπα φυτικό γάλα (βρώμης/σόγιας κλπ)

3-4 κ.σ. ρεβυθάλευρο

2 κ.γ. καλαμποκάλευρο

½ κ.γ. λιναρόσπορος

1 πρέζα αλάτι

ψωμί για τοστ ολικής (6-7 φέτες)

έξτρα υλικά για από πάνω (π.χ. μαρμελάδα, σιρόπι, κανέλα)

→ Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το φυτικό γάλα, το ρεβιθάλευρο, το καλαμποκάλευρο, μία πρέζα αλάτι και τον λιναρόσπορο τριμμένο. Τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια και μετά από 1′ αποσύρουμε από τη φωτιά.

Θέλουμε το μείγμα να πήξει και να γίνει χυλός, αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να κάψει μαζί με λίγο λάδι.

Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού μία μία, τις βουτάμε στον χυλό κι από τις 2 πλευρές και τις βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε την κάθε φέτα για 2΄σε κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε ζεστά ζεστά με μαρμελάδα, σιρόπι σφενδάμου, πετιμέζι, κανέλα, φρούτα κλπ κλπ κλπ (τρώγονται άνετα και σκέτα). Είναι τέλεια..

Καλή επιτυχία!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: