½ kg παγωμένες φράουλες
½ κούπα σιρόπι φράουλα
τίποτα άλλο
→ Βγάζουμε τις φράουλες από την κατάψυξη και τις αφήνουμε λίγη ώρα να ξεπαγώσουν ώστε να μην είναι εντελώς πετρωμένες ( θέλουμε να εξακολουθούν να είναι παγωμένες). Αν τις βάλουμε στο ψυγείο θα κρατήσουν μέχρι 2 ώρες.
Οι φράουλες πρέπει να είναι από πριν πλυμένες και καθαρισμένες.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε 4-5 φορές, ή όσο χρειαστεί, μέχρι να θρυμματιστούν.
Έπειτα προσθέτουμε το σιρόπι και ξαναχτυπάμε 1-2 φορές ακόμα.
Έτοιμο!
Σερβίρουμε επί τόπου, με έξτρα σιρόπι αν θέλουμε. Δοκιμάστε να βάλετε και λίγο λικεράκι φράουλα αν έχετε. Βγαίνουν 3 μερίδες (2 μπάλες η καθεμία).
Καλή επιτυχία!
mmmm. poli laxtaristo fenete! avrio kiolas tha vgalo tis fraoules apti katapsixi k tha to kanw alla mallon tha valw agave syrop giati den exw siropi fraoulas, pantws prepei na itan foveri embiria afto to xwrafi pou mazepsate tis fraoules, edw saloniki itan disevretes (biologikes) k panakrives) 😦
Άμα βάλεις σιρόπι αγάυης να βάλεις λιγότερο! Εγώ χρησιμοποίησα σιρόπι που έφτιαξα μόνη μου όταν έκανα την κομπόστα (δηλ. όχι τόσο πυκνό ή γλυκό).
Το χωράφι με τις φράουλες ήταν πραγματικά φοβερή εμπειρία. 🙂