3-4 κ.σ. τριμμένο ινδοκάρυδο
3 κ.σ. ζάχαρη
200 ml κρέμα σόγιας (ή άλλη φυτική κρέμα)
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα με κομματάκια φρούτων
έξτρα:
φράουλες &
τριμμένο ινδοκάρυδο για το γαρνίρισμα
→ Αφήνουμε τις φράουλες για λίγη ώρα εκτός ψυγείου να ξε-πετρώσουν.
Έπειτα τις βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να χοντροθρυμματιστούν.
Ανοίγουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα σόγιας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να πάρει ένα ανοιχτό ροζ έντονο χρώμα.
Προσθέτουμε την μαρμελάδα κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Έτοιμο το παρφαί!
Σερβίρουμε αμέσως με γαρνιτούρα φράουλες και έξτρα καρύδα.
Αν δεν το φάμε αμέσως το φυλάμε στην κατάψυξη, χωρισμένο σε ποτηράκια/μπωλάκια. Τρώγεται πιο ωραία αν δεν είναι εντελώς παγωμένο. Βγάζει περίπου 5 μερίδες.
Καλή επιτυχία! Είναι φφφφφφφφφφφφανταστικό!
delicious, aber nix für erkältung