Ρεβίθια τηγανητά

27 Jun

(για ένα βαθύ πιάτο)

2 κούπες ρεβίθια βρασμένα

λάδι για τηγάνισμα

αλάτι ακατέργαστο

καπνιστή πάπρικα

προαιρετικά:

4-5 κλωνάρια μαϊντανό

→ Πανεύκολο πιάτο και πάρα πολύ νόστιμο! Βρήκα τη συνταγή σε ένα απόκομμα από κάποιο ένθετο- που είχα κόψει πριν χρόνια αλλά δεν είχα φτιάξει ποτέ μέχρι τώρα. Από ‘δω και πέρα έχει μπει στη λίστα!

Λοιπόν αφού βράσουμε τα ρεβίθια (λίγο αλντέντε) τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο.

Βάζουμε λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και έπειτα ρίχνουμε τα ρεβίθια. Τα τηγανίζουμε σε 2 ή 3 δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας.

Τηγανίζουμε σε ψιλο-δυνατή φωτιά για 2′ το πολύ 3′, μέχρι δηλαδή να μυρίσουν λίγο σαν ποπ κορν!

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε γενναία με καπνιστή πάπρικα και λίγο χοντρό αλάτι (εγώ χρησιμοποίησα χοντρό αλάτι με μυρωδικά-ρίγανη και θυμάρι), κι αν θέλουμε και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Καλή επιτυχία!

One Response to “Ρεβίθια τηγανητά”

  1. Vegan Lou 1 28 June at 11:52 #

    Μμμμ φαίνεται πολύ καλό και απλό! Μια συνταγή με ρεβύθια είναι πάντα ευπρόδεκτη!🙂

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: