Συνταγή για βίγκαν τοστ με “τυρί”. Κάνει τέλειο πρωινό/κολατσιό.
¾ κούπας νερό
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1½ κ.σ. χυμό λεμόνι
1½ κ.σ. κέτσαπ
2 κ.γ. άμυλο αραβοσίτου
¼ κάρυ, κουρκουμάς, αλάτι
ψωμί για τοστ ολικής
→ Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το ψωμί) σε ένα κατσαρολάκι να γίνουν χυλός.
Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφού κρυώσει το τυρί μας λιγάκι βάζουμε πλουσιοπάροχα πάνω σε ψωμί για τοστ. Σκεπάζουμε με μια άλλη φέτα ψωμιού και ψήνουμε σε τοστιέρα (μπορούμε επίσης να ψήσουμε το ψωμί σε φρυγανιέρα και να βάλουμε την γέμιση τυριού μόλις το βγάλουμε ζεστό ζεστό).
Καλή επιτυχία!
(παραλλαγή της συνταγής Gooey grilled cheez από το Ultimate uncheez cookbook της Jo Stepaniak.)
mam mam nice
Τοστάκι για πρωινό! 😀 Πολύ πιο νόστιμο και καλό από οποιοδήποτε βίγκαν πλαστικό τυρί! 😉
indeed! πολύ πιο νόστιμο!
Αμα χρησιμοποιειτε ψωμι του τοστ καραμολεγκος δεν ειναι vegan γιατι περιεχει πιθανων ζωικης προελευσης γαλακτωματοποιητη,λιπαρα οξεα, και η χρωστικη ουσια β-καροτενιο προερχεται απο τα γουρουνια. επισης και οι εστερες του υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειναι ζωικης προελευσης.