Μελιτζάνες φούρνου

2 Jul

1,5 κιλό μελιτζάνες αργείτικες (τσακώνικες)

½ μάτσο μαϊντανό

1 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

1 ποτήρι χυμό τομάτας
(ή μισό κουτάκι)

1-2 μεγάλες τομάτες

μπούκοβο

λάδι, αλάτι

→ Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τις αργείτικες, επειδή είναι και πιο μικρές, μπορούμε απλά να τις κόψουμε στη μέση.

Αφού τις τηγανίσουμε, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν λίγο από τα πολλά λάδια κι έπειτα τις στρώνουμε σε ταψί, να κάνουν μια χοντρή και πυκνή στρώση.

Αλατίζουμε κι από πάνω ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεμένο με το κρεμμύδι και το σκόρδο επίσης ψιλοκομμένα.

Αφού κάνουμε μια καλή στρώση με τα μυρωδικά, να καλύψει εντελώς τις μελιτζάνες, ρίχνουμε λίγο λίγο τον χυμό τομάτας να πάει παντού.

Αλατίζουμε κι από πάνω βάζουμε τις φρέσκες τομάτες, κομμένες σε φέτες.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30′-45′, μέχρι οι τομάτες να βγάλουν το ζουμί τους και να πήξει η σάλτσα.

Γίνεται πεντανόστιμο φαγητό, ή και τσιπουρο-μεζές άμα του βάλουμε και μπόλικο μπούκοβο.

Καλή επιτυχία!

3 Responses to “Μελιτζάνες φούρνου”

  1. johnny_volta 1 2 July at 23:27 #

    or insted this: the bred sandwich….yeah!

  2. erica 1 4 July at 12:31 #

    Υπέροχο blog συγχαρητήρια! Είμαι καινούργια στην παρέα και στον βιγκανισμό!
    Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να κατεβάσω ολες τις συνταγές σαν pdf ή κάτι τέτοιο και να τις εκτυπώσω;

    • 365vegandays 1 4 July at 13:41 #

      Ευχαριστώ πολύ και καλωσήρθες!
      Δεν ξέρω πως μπορείς να κατεβάσεις όλες τις συνταγές.. θα το κοιτάξω και θα σου πω αν το βρω!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: