Λικέρ βύσσινο

3 Jul

1 λίτρο ρακή

2 κούπες βύσσινα

200-300 γραμμάρια ζάχαρη

(οι αναλογίες μπορούν να προσαρμοστούν αναλόγως πόσο γλυκό θέλουμε το λικέρ και με πόσο έντονη γεύση. Αυτή η συνταγή είναι μία από τις λιγότερο γλυκές, κάποιες δίνουν αναλογία 1 κιλό φρούτα: 1 κιλό ζάχαρη:1 λίτρο ρακή, εμείς προτιμήσαμε να το κάνουμε πιο άγλυκο, για να μη μας βγει και σιρόπι).

→ Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αλλά χρειάζεται χρόνο.

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο βάζο, χωριτικότητας περίπου 1,5 λίτρου για να βάλουμε μέσα όλα τα υλικά.

Τα βύσσινα απλά τα πλένουμε, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα βάζουμε ολόκληρα με το κουκούτσι.

Αφού προσθέσουμε τη ζάχαρη και την ρακή στο βάζο, το σφραγίζουμε καλά και το κουνάμε για λίγη ώρα να ανακατευτεί με τη ζάχαρη και το βγάζουμε έξω.

Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 1 εβδομάδα. Κάθε μέρα παίρνουμε το βάζο και το κουνάμε 2-3 φορές καλά, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Μετά από 7 μέρες είναι έτοιμο. Οπότε το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι και το καταναλώνουμε σιγά σιγά (ή και όλο μαζί!). Τα βύσσινα μπορούμε να τα φάμε όπως είναι ή και να τα βάλουμε σε κάποιο γλυκό.

Επίσης αντί για ρακή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο), ή και βότκα. Εμείς βάλαμε σπιτική ρακή από δαμάσκηνα, που έχει επίσης ήπια σχετικά γεύση.

Καλή επιτυχία! Και προσοχή γιατί βαράει!

One Response to “Λικέρ βύσσινο”

  1. Vegan Lou 1 4 July at 14:44 #

    Μισό μπουκαλάκι από αυτό το λικεράκι είχα πιει κάποτε πριν πάω σχολείο και μου είχε χαρίσει 3 μέρες αποβολή!😀 Πολύ καλό αλλά βαράει όντως!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: